Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ FENG SHUI

Ορισμός του Feng Shui
             Eίναι η αρχαία κινεζική τέχνη του Διαστήματος διακανονισμού που χρησιμοποιεί τους νόμους της φύσης για να καθορίσει "το τι θα βάλουμε όπου" ώστε να μπορείτε να: Αισθανθείτε πιο χαλαρή, να είναι πιο παραγωγική, και να πάρει μαζί με τους άλλους καλύτερα.
             *αντλεί γνώση από τη Φύση και καθολικούς νόμους, προκειμένου να παράγουν περιβάλλοντα που προωθούν Πλούτος, υγεία, αγάπη και ευτυχία.
             *προτείνει τη διευθέτηση του χώρου προκειμένου να αναπαράγονται τα σημάδια της φύσης που εμείς αναγνωρίζουμε ως ζωή-καλλιεργώντας και ασφαλές. Αυτό μας δίνει θετικά σχόλια για τις ζωές μας.
             *μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα έργο ή το περιβάλλον του σπιτιού, όπου μπορείτε να αισθάνονται ασφαλείς, σε μεγαλύτερη αρμονία με το περιβάλλον σας και σε μεγαλύτερο έλεγχο
             του χώρου σας, να αισθάνονεσται πιο χαλαροί, να έχετε καλύτερες σχέσεις, να γίνετε πιο παραγωγικοί!

          "Feng Shui" σημαίνει Άνεμος και Νερό

             Ο όρος "Feng Shui στην κυριολεξία σημαίνει« Άνεμος και Νερό »τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το τοπίο. Είναι προφέρεται" Fung Schway "και αναφέρεται σε ένα σύνολο κανόνων στην κινεζική φιλοσοφία που διέπουν χωρική ρύθμιση και ο προσανατολισμός του σε σχέση με τα πρότυπα που σχετίζονται με την Universal Νόμοι, όπως εκφράζεται στον φυσικό κόσμο.
            Λέγεται ότι ο όρος Feng Shui είναι πραγματικά ένα σύντομο τρόπο για να αναφερθώ σε ένα αρχαίο ποίημα, το οποίο περιγράφεται η ιδανικές συνθήκες ενός τόπου όπου η ανθρώπινη ζωή θα μπορούσε να ευδοκιμήσει, σε αρμονία με τον Ουρανό και τη Γη.
            Οι ανεμοι είναι ήπιοι,
Ο ήλιος είναι φωτεινός,
Το νερό είναι καθαρό,
Τα δέντρα είναι πλούσια.
             Το Φενγκ Σούι είναι τουλάχιστον 5.000 ετών. Το Φενγκ Σούι πλοίαρχοι της Αρχαίας Κίνας είχε την ευθύνη για την εξεύρεση χώρων όπου παλάτια, τα αγροκτήματα, και τα χωριά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με κάποια εγγύηση ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να επιβιώσουν μόνο, αλλά και να ευημερήσουν εκεί. Είχαν επίσης να βρουν χώρους ταφής όπου η μνήμη των προγόνων θα μπορούσε να τιμηθεί για γενιές. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν δελτία καιρού και της ιστορίας μόλις είχε αρχίσει να καταγράφεται, Feng Shui ασκούμενοι έπρεπε να βασίζεται στις εξουσίες τους από παρατήρηση του φυσικού κόσμου. Θα λάβει υπόψη τα πράγματα όπως:
·                     την αφθονία και availabilty του πόσιμου νερού
·                     της ποιότητας και της γονιμότητας του εδάφους
·                     τα σχήματα των λόφων βουνά, τα ποτάμια, τις λίμνες και κοιλάδες
·                     η προϋπόθεση της ζωής φυτικών και ζωικών
·                     την παρουσία αρκετά ψάρια και θηράματα
·                     την ισχύ και την κατεύθυνση των ανέμων
·                     έκθεση στον ήλιο
             Στη σύγχρονη εποχή το Φενγκ Σούι, επίσης, ασχολείται με το φυσικό περιβάλλον ενός κτιρίου [συμπεριλαμβανομένων των δρόμων και των άλλων κτιρίων], το σχήμα και εξωραϊσμού του, καθώς και με τα χρώματα και τα υλικά του εντός και εκτός του χώρου. Feng Shui κανόνων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια τοποθεσία όπου οικογενειακή ζωή είναι πιο πιθανό να είναι αρμονική, ή ένα μέρος όπου μια επιχείρηση έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει.
            Ενώ η αρχιτεκτονική βασίζεται κυρίως στους κανόνες της λειτουργικότητας και της Interior Design επικεντρώνεται στην ομορφιά, Feng Shui προσθέτει την διάσταση των συναισθημάτων. Πώς άνθρωποι αντιδρούν συναισθηματικά σε μια θέση είναι εξίσου σημαντική με την καλή αρχιτεκτονική ή την εσωτερική διακόσμηση. Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα και ασφαλείς στο σπίτι ή το χώρο εργασίας τους προκειμένου να δημιουργήσουν περιβάλλοντα όπου μπορούμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς, πιο ευημερούσα και ελεύθερη.
             Για παράδειγμα, η διαρρύθμιση, τα έπιπλα στο Feng Shui προσπαθεί πάντοτε να ξαπλωστρες και κρεβάτια αυτό που ονομάζεται "θέση ισχύος", επιτρέποντας στο άτομο να δει την πόρτα, ενώ δεν είναι άμεσα στην πορεία της πόρτας. Αυτό δίνει την εντολή πρόσωπο του δωματίου, ως αποτέλεσμα αυτού, αυτός ή αυτή θα αισθάνονται περισσότερο στον έλεγχο, και αυτό θα οδηγεί συχνά σε μεγαλύτερη συγκέντρωση και η παραγωγικότητα στη μια περίπτωση, και μεγαλύτερη χαλάρωση και την καλύτερη ξεκούραση στην άλλη.
             Οι Κινέζοι λένε: «Πρώτον, η τύχη ? Δεύτερον, Destiny ? Τρίτον, το Φενγκ Σούι ?
Τέταρτον, Αρετές ? Πέμπτον, Παιδεία "
             Στην κινεζική σκέψη, τύχη δεν ισοδυναμεί με τύχη, αλλά ένα πιο σύνθετο φαινόμενο, αποτέλεσμα του συνδυασμού για το πώς οι άνεμοι Universal κινούνται σε συγκεκριμένο χρόνο και την εσωτερική κατάσταση της ενέργειας του ατόμου, η οποία θα συντάξει το άτομό του να συνδέσετε είτε με ευοίωνο (του καλού οιωνού) ή δυσοίωνος εκδηλώσεις.

Πεπρωμένο αναφέρεται στην τάσεις με τις οποίες εμείς γεννηθήκαμε, για παράδειγμα, το είδος της οικογένειας που γεννήθηκε στην (κοινωνικές συνθήκες, η γενετική, η χώρα γέννησης, τι είδους ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν με τη ζωή). Πεπρωμένο μπορούν να κατευθύνονται ανάλογα με το τι κάνεις με αυτό που σας έχουν δοθεί.

Feng Shui είναι ένας όρος που σχετίζεται με τις φυσικές συνθήκες του τόπου στον οποίο έχετε επιλέξει να ζήσουν ή να εργαστούν. Δεν είναι όλα τα μέρη στη Γη προώθηση ζωή αυτή καθαυτή, και δεν είναι όλα τα μέρη στη Γη που προάγουν τη ζωή είναι επαρκή για την ανθρώπινη ζωή. Το Φενγκ Σούι μάς διδάσκει να μας περιβάλλουν με τους παράγοντες που θα προωθήσει την υγιή διαβίωση.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική σκέψη, η κύρια αρετές είναι: η γενναιοδωρία, η φιλανθρωπία, η ταπεινοφροσύνη, εργατικότητα (ή Diligence), αυτο-ελέγχου (Πειθαρχία), υπομονή και η Ακεραιότητα (ευπρέπειας)

Παιδεία σχετίζεται με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, την εκμάθηση δουλειές σαν να ήταν ιερή τέχνη, φέρνοντας το ιερό στην κοινή ζωή.
                       
             Feng σημαίνει Άνεμος και Σούι σημαίνει νερό. Αν ήταν στη μέση του ωκεανού σε ένα ιστιοφόρο, θα υπήρχαν δύο πράγματα που θα κινηθεί το σκάφος σας: τον άνεμο και στα ρεύματα του νερού.
             Αν συγκρίναμε τη ζωή μας με το ιστιοπλοϊκό

              Η τύχη θα είναι ανάλογο με αυτό που οι καιρικές συνθήκες είναι σαν τη στιγμή?
              Πεπρωμένο θα ήταν η συγκεκριμένη ωκεανό στον οποίο κινείστε σε [η ενέργεια του Ειρηνικού Ωκεανού, για παράδειγμα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του Ατλαντικού]?
             Feng Shui όπως αναφέραμε πιο πάνω συνδέεται με τον αέρα και το νερό, αλλά και στις γνώσεις μας για το πώς τους ανέμους και τα ρεύματα του νερού συμπεριφέρεται στον ωκεανό είσαι και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το σύστημα ή ένα πανί πανί για να πάρει όπου θέλετε να παίρνουν σε κάθε δεδομένη στιγμή?
             Αρετές έχει να κάνει με την ικανότητά σας να αξιολογήσουν σωστά τις πληροφορίες από το περιβάλλον σας και να είναι σε θέση να λάβει τις σωστές ενέργειες ?
             Παιδείας θα μπορούσε να συγκριθεί με τις γνώσεις σας γενικότερα για τα Έτσι όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο ρόλος του Φέγκ Σούι είναι  η ένα είδος life χάρτη που μπορεί να μας επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα για το περιβάλλον μας και να μας δώσει τις δεξιότητες για να παράγουμε αλλαγές στο περιβάλλον με θετική επίπτωση στη ζωή μας. Σύντομα θα πούμε περισσότερα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου