Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ...ΣΥΛΕΚΤΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ!


   
Αντλώντας έμπνευση από τα εκπληκτικά και τόσο ασυνήθιστα  φωτιστικά, σε σχήμα σύννεφου από την ανάρτηση  http://styleitchic.blogspot.com/2011/05/blog-post_28.html  και ψάχνοντας μια ιδέα για να αξιοποιηθούν παλιά παιχνίδια που λόγω συναισθηματικής αξίας δεν θέλουμε να πετάξουμε, βρήκα τρόπους έτσι ώστε να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά κάνοντας τα...φωτιστικά! 


Η κατασκευή είναι απλή όσο δεν φαντάζεστε! Χρειαζόμαστε μόνο πιστόλι σιλικόνης, μερικές κορδέλες και διάφανο νήμα (πετονιά), τα παιχνίδια και φυσικά ένα φωτιστικό. Αν διαθέτουμε φωτιστικό τύπου πολυέλαιο όπως στις παραπάνω φωτογραφίες, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να στερεώσουμε με το πιστόλι σιλικόνης και τις κορδέλες ή την πετονιά, διάφορα λούτρινα, στην βάση αλλά και στην αλυσίδα του φωτιστικού προσέχοντας πάντα να μην ακουμπάνε τα παιχνίδια στις λάμπες.


Αν διαθέτουμε φωτιστικό σε σχήμα κώνου κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης τα κουκλάκια πάνω στο γυαλί προσέχοντας να  χρησιμοποιήσουμε λάμπα με χαμηλά watt, και να μην τοποθετήσουμε πολύ βαριά παιχνίδια. Άλλωστε μια τέτοια κατασκευή λειτουργεί κυρίως ως διακοσμητικό στοιχείο και όχι σαν κύριο φωτιστικό.  Eναλλακτικά επιλέγουμε φωτιστικά με διάτρητο σχήμα έτσι ώστε να μπορούμε να στερεώσουμε τα κουκλάκια με κορδέλες ή διάφανο νήμα, δένοντας τα. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ  ΤΡΙΦΩΤΟ 35Χ35Χ75CM -  50e - http://mikk.ro/CZDY



 ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ  ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 23CM ΥΨΟΣ 40CM - 85e http://mikk.ro/GVY




  ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ  ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 25CM -  29e - http://mikk.ro/CZDf
 

aparment therapy

Σε αυτή την κατασκευή ιδανική για κάθε κοριτσίστικο δωμάτιο, έχει χρησιμοποιηθεί μία βάση φωτιστικού που διαθέτει τρία επίπεδα, το ένα μικρότερο από το άλλο, και μία συλλογή από mini κούκλες που έχουν στερεωθεί με  διάφανη πετονιά.



Furnitureclue.com

Ο εντυπωσιακός αυτός πολυέλαιος θα μπορούσε να διακοσμήσει όχι μόνο παιδικά δωμάτιο, αλλά και ένα μοντέρνο καθιστικό! Τα παιχνίδια έχουν βαφτεί με λευκό σπρέι και έχουν στερεωθεί με διάφανη πετονιά σε διάφορα μήκη γύρω από το φωτιστικό ενώ η κάπως πλατιά βάση μας επιτρέπει να προσθέσουμε ακόμα μερικά στο επάνω μέρος δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα! 


chicdesign.blogspot.com

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ:



ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΑΣΗΜΙ ΧΡΩΜΑ  - 21e -  http://mikk.ro/CZDb

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ 30Χ30Χ52CM - 68.64ehttp://mikk.ro/GVZ
 
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΒΑΣΗ-  44e - http://mikk.ro/CZDZ
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΒΑΣΗ-  22e http://mikk.ro/CZDc



Μια συλλογή από παιχνίδια Kinder έχει κολληθεί με σιλικόνη πάνω στο ξύλο της βάσης αυτού του 
κατά τα άλλα κλασικού φωτιστικού μετατρέποντας το σε ...συλλέκτη παιχνιδιών!Εναλλακτικά επιλέξτε φωτισττικά που η βάση τους σας επιτρέπει να στερεώσετε με υφασματινες κορδέλες, διάφορα λούτρινα ζωάκια. Μια επίσης δημιουργική ιδέα για να αξιοποιήσετε τα παιχνίδια kinder θα βρείτε στην ανάρτηση http://styleitchic.blogspot.com/2010/11/blog-post_7668.html. Μετατρέψτε το modern design φωτιστικό - φωλιά της ανάρτησης     http://styleitchic.blogspot.com/2011/04/blog-post_06.html σε παιδικό προσθέτοντας του μερικά ψεύτικα πουλιά και τον πολυέλαιο από χριστουγεννιάτικες γιρλάντες σε total girly προσθέτοντας του μερικές πεταλούδες και σατέν κορδέλες. Δείτε παλιότερες αναρτήσεις για chic and cheap φωτιστικά που θα δημιουργήσετε μόνοι σας, and ...STYLE IT CHIC!  
    





  






  

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!Τέλεια η ιδέα σου ειδικά αυτό με τα άσπρα παιχνίδια και τις κούκλες είναι τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑ!!!!!!ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΔΕΑ!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕ!!!!
    ΦΙΛΙΑΧ2 ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Brilliant idea, it looks so nice, I like the white one most, but the others are pretty too.
    I'll start looking out for white things from now on.
    xoxo
    Angela.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I really kind of like these. I've seen the doll one in a store and loved it. But the best is the all white one...that one could actually work in a nice room. Thanks for linking up at Mod Mix Monday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oh my! Sure a new way to use up old toys!!

    Almost a little spooky.

    Thanks for linking to Kids Get Crafty!

    Maggy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτότυπες ιδέες που δείχνουν ότι όλα τα πράγματα, ακόμα και τα παλιά, μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή