Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΕΥΚΟΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ...

photo:google.com

Στις γιορτές, και πόσο μάλλον τις Απόκριες, κανείς δεν θέλει να περνάει ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα, χάνοντας στιγμές από την πραγματική διασκέδαση...
Σήμερα θα σας δώσω ιδέες για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο μπουφέ, ιδέες ακόμα και για τους πιο αρχάριους, οι οποίες δεν θα σας πάρουν πάνω από μια και μισή ώρα προετοιμασίας βγάζοντας σας ασπροπρόσωπους σε πολλές περιπτώσεις, ενώ παράλληλα θα έχετε χρόνο για να χαλαρώσετε με τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα...
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φτιάξτε "mini χωριάτικη σαλάτα σε σουβλάκια"  στερεώνοντας σε οδοντογλυφίδες κομμάτια από  φέτα,αγγούρι,ελιές και τοματίνια...

photo:google.com



Γεμίστε ντομάτες-αφού αφαιρέσετε το εσωτερικό τους με έτοιμη τυροσαλάτα ή ρώσικη σαλάτα ή τυρί τύπου Φιλαδέλφεια...

photo:google.com



Γεμίστε έτοιμες τορτίγες ή αραβικές πίτες με διάφορα υλικά: τυρί σε κρέμα σαν βάση, και ποικιλία από διάφορα λαχανικά...

 
photo:google.com

Απλώστε τυρί τύπου Φιλαδέλφεια σε κρακεράκια και γαρνίρετε τα με φέτες από σολομό ή μπέικον...

 
 photo www.k-mag.gr

Κόψτε ποικιλία από διάφορα λαχανικά σε sticks και τοποθετήστε τα μέσα σε σφηνάκια στα οποία έχετε γεμίσει μέχρι την μέση, έτοιμη τυροσαλάτα...

photo:google.com

Αν δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα, η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμο και μαλακό κρέας είναι το ψήσιμο μέσα στις ειδικές σακούλες (ή την γάστρα αν διαθέτετε)...
Τοποθετείτε το κρέας που θέλετε να ψήσετε μαζί με πατάτες, λάδι, αλατοπίπερο και μυρωδικά όπως ρίγανη,δεντρολίβανο, λεμόνι,ελάχιστο νερό, και λίγο μέλι για πιο πρωτότυπο αποτέλεσμα, ανοίγετε μια μικρή τρύπα στην σακούλα με ένα μαχαίρι για να φεύγει ο αέρας , και αφήνετε τον φούρνο να κάνει τα υπόλοιπα...
Εσείς το μόνο που πρέπει να προσέξετε μια και δεν θα χρειαστεί ούτε καν να γυρίσετε το κρέας για να μην σας καεί,  είναι να τηρήσετε τους χρόνους ψησίματος που αναφέρονται στην συσκευασία και να μην υπερβείτε την θερμοκρασία των βαθμών φούρνου που επίσης αναφέρεται στην συσκευασία...


photo:google.com

Αγοράστε έτοιμο παγωτό, "κόψτε το" με τα φορμάκια που χρησιμοποιούμε για μπισκότα και ξανατοποθετήστε το στην κατάψυξη έτοιμο για σερβίρισμα...

photo:google.com



Και μια παραλλαγή με χαλβά: Κόψτε μικρά κυβάκια από χαλβά εμπορείου σαν βάση, στην γεύση που σας αρέσει, τοποθετήστε τα σε μπολ σερβιρίσματος για παγωτό, γαρνίρετε με μπάλες από την αγαπημένη  σας γεύση παγωτού και σιρόπι σοκολάτας...




photos google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου